Astrit Berisha – Rabobank

Astrit Berisha - Accountmanager Rabobank - Ondernemers
28
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Astrit Berisha - Rabobank

Elke dag bezig zijn met ontdekken, het blikveld verbreden en kennis delen. De passie van Astrit Berisha, accountmanager bij Rabobank

Het #hierhuistinnovatie Huis reist al een tijdje door de Gemeente Smallingerland. Het Huis gaat van Ondernemers naar de Overheid en het Onderwijs en vice versa. Rondom die huisoverdrachten ontstaan mooie ontmoetingen en wij zijn dan ook zeer trots dat het Huis alweer voor de 25e keer verhuisd is. In Gemeente Smallingerland Huist innovatie!

Deze keer is het huis aangekomen bij Astrit Berisha. Astrit is werkzaam als accountmanager bij de Rabobank. Een mooie positie bij een mooi bedrijf. Daar zijn we het allemaal over eens. Dat Astrit op dit moment deze functie zou hebben bij dit oer-Hollandse bedrijf had hij als jonge jongen waarschijnlijk niet gedacht.

Als 12-jarige vluchtte Astrit samen met zijn ouders en zijn jongere broertje uit Albanië. Op dat moment was de toekomst van de familie Berisha er één vol met vraagtekens. Astrit ging van AZC naar AZC. Elke keer als Astrit op een plek begon te aarden, moesten de koffers alweer gepakt worden. Totdat op een bepaald moment de familie Berisha in Buitenpost aankwam. Niet wetende dat dit de plek was waar ze écht konden gaan bouwen aan een toekomst. De Friese rust was goed voor Astrit. Hij leerde de Nederlandse taal in Kollum, ging naar de MAVO en pakte een studie MBO Toerisme op. Ondertussen spreidde hij op de voetbalvelden van sportpark De Swadde zijn enorme voetbaltalent ten toon. Astrit kwam in deze regio helemaal tot zijn recht.

Ten tijde van zijn studie Toerisme ontdekte Astrit dat hij graag met mensen werkte. De wereld ontdekken en het blikveld verbreden. Dat gaf energie!

Na de studie Toerisme richtte Astrit zich op een studie HBO Management Economie & Recht. De wereld stond aan zijn voeten. Bij ABN Amro kon hij gelijk aan de slag en stond een spiksplinternieuwe MINI voor hem klaar als leaseauto. Toch besloot Astrit niet op dit verleidelijke aanbod in te gaan. Hij raakte namelijk via via in gesprek met iemand van de Rabobank. Een coöperatie met een gemoedelijke sfeer. Dat paste helemaal in de visie van Astrit. Met én voor de mensen.

Als uittredend-huiseigenaar schuift Henner de Vries aan bij deze overdracht. Henner en Astrit hebben raakvlakken blijkt tijdens het gesprek. Beide mannen staan middenin de samenleving en willen graag een actieve rol vervullen in het (regionale) werkveld. Astrit draagt zijn steentje bij in een winkeliersvereniging en is altijd bezig om zijn kennis te delen met ondernemers in de regio. Het netwerk van Astrit is inmiddels groot. Nog steeds zijn de kernwaarden die hij ook al tijdens de studie MBO Toerisme had van toepassing: vergroot je wereld en verbreed je blikveld.

In gesprek met Henner worden contacten gedeeld en gepraat over hedendaagse ontwikkelingen in innovatie. Deze huisoverdracht gaat vast en zeker leiden tot veel nieuwe connecties en goede gesprekken. Daar doen we het voor!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu