Brant Visser – Techniek Expertise Centrum

Brant Visser - Projectleider Techniek Expertise Centrum - Onderwijs
5
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Brant Visser - Techniek Expertise Centrum

Het #hierhuistinnovatie huis vliegt verder: Brant Visser

De discussie omtrent de vraag aan wie de mannen van Kavel 10 het stokje (lees: het Huis) zouden doorgeven was eigenlijk al losgebarsten toen het huis nog maar net geland was op het kantoor in Drachten. En dat is eigenlijk wel passend bij het #hierhuistinnovatie Huis. Bij innovatie gaat het om vooruitdenken. De volgende stap al in gedachten hebben alvorens de huidige stap gezet is. En die volgende stap was in dit geval een stap richting het Stellingwerf College in Oosterwolde. Daar ontmoeten we Brant Visser.

Dat Brant van vele markten thuis is hadden we, na een beetje research, als snel door. Wie de functies: Examenleider Staatsexamen, Raadslid VVD, Afdelingsleider op het Stellingwerfcollege en zijn huidige functie: ‘Projectleider Techniek Expertise Centrum’ ziet, kan al snel concluderen dat we bij Brant aan het goede adres zijn als het gaat om innovatie binnen de 3 O’s.

En dat ‘we aan het goede adres waren’ bleek een understatement. Vol bevlogenheid neemt Brant ons mee in een samenwerking die ontstaan is tussen docenten Wiskunde en Aardrijkskunde. Nadat de docenten een cursus hebben gevolgd omtrent het verbinden van data, zijn ze samen met studenten aan de slag gegaan om een doorsnede van Zuid-Amerika te maken. En nu snappen wij waarom de mannen van Kavel 10 juist Brant gekozen hebben. Brant en Richard zaten binnen no-time in een gesprek verwikkeld waar wij, op technisch vlak, even pas op de plaats moesten maken. Maar één ding hadden we wel door: hier is iets heel moois aan het ontstaan.

Terug naar Brant. Wat doet een Projectleider Techniek Expertise Centrum nou precies? “Dat is niet zo ingewikkeld als dat het klinkt. Ik ben bezig om te zorgen voor voldoende instroom in de techniek. Dat begint bij jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Dit doe ik voor 7 scholengemeenschappen (VO en MBO) hier in de regio.” Daarnaast zijn via het ICD (Innovatiecluster) ook het hoger onderwijs en universiteiten hieraan verbonden. “Het verbinden van het onderwijs aan het bedrijfsleven is een prachtige uitdaging,” zegt Brant. “Kijk bijvoorbeeld naar Brainport Eindhoven. Een prachtig initiatief tussen verschillende partijen. Maar ik geloof dat onze regio nog veel krachtiger is dan die van Eindhoven. Kansen alom hier, je moet er allen voor zorgen dat je alle partijen bij elkaar krijgt en dat gaat hier veel beter dan in Eindhoven.”

Iedereen is het eens dat de regio Drachten mooie bedrijven heeft, maar goed personeel krijgen lastig is. “We moeten zorgen dat we goed samenwerken met Leeuwarden en Groningen. Alleen dan kunnen wij deze mooie bedrijven hier houden”, aldus Brant. “Het onderwijs, van VO tot Universiteit en alles wat daar tussen zit, moet samen met het bedrijfsleven actief aan de slag om relevante studies te ontwikkelen en een leven lang leren te stimuleren. En als we er daarnaast voor zorgen dat genoeg studenten kiezen voor deze mooie (technische) studies, dan hebben we hier echt een mooie toekomst voor ons!” Tinkeren, is het begrip dat Brant bij ons als noodzakelijke voorwaarde hiervoor introduceert. Tinkeren is het gelijktijdig denken en doen. Creëren, experimenteren en out-of-the-box denken. Dan ontstaan de mooiste dingen. En precies dat is innovatie!

.

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu