Edwin Muller – Let things talk

Edwin Muller - directeur Let Things Talk - Ondernemers
38
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Edwin Muller - Let things talk

“Er is nog een wereld te winnen op het gebied van binnenklimaat”

Klimaatverandering is een thema waar elk mens wel in meer of mindere mate mee bezig is. We gaan elektrisch rijden, verduurzamen onze woning of pakken vaker de trein als we op vakantie gaan. Een klimaatvorm die minder prominent onder de aandacht is, is het binnenklimaat. En dat terwijl wij mensen doorgaans meer tijd binnen de muren van ons huis, werkplek of school doorbrengen dan daarbuiten.

Edwin Muller, directeur van Let Things Talk focust zich op het binnenklimaat van organisaties en scholen. Zijn droom is om op zoveel mogelijk locaties een gezond en energiezuinig binnenklimaat te realiseren.

Uit de handen van Jeroen van der Weij ontvangt Edwin het #hierhuistinnovatie Huis. Daarbij kwam natuurlijk ook al snel de vraag hoe het met het binnenklimaat van het Huis gesteld is. Een mooie taak voor Edwin om dat de komende tijd te onderzoeken.

Let Things Talk (LTT) zet eigen technologie en software in om binnenklimaat te meten en te verbeteren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bij scholen of bedrijven van elke ruimte apart in kaart brengen wat het klimaat is en daarop anticiperen. “Alle technologie hebben wij in eigen beheer. Zo kunnen we voldoen aan alle privacy-eisen en hoeft de klant niet meerdere systemen aan te schaffen.” Met de technologie van LTT kunnen scholen of ondernemingen het leefklimaat verbeteren en energie besparen: “Op sommige scholen hebben wij telsensoren hangen die meten hoeveel mensen er in een bepaalde ruimte zijn. Op basis van die informatie kunnen wij het klimaat aanpassen. Ook kunnen wij activiteit in een ruimte meten en op basis daarvan beslissen of de ruimte verwarmt moet worden of niet.”

LTT innoveert er aardig op los. Zo heeft het sensoren ontwikkeld die binnen een ruimte kunnen detecteren of iemand zit, staat of is gevallen. Voor verzorgingstehuizen is die technologie zeer waardevol. Of het slimme vogelhuisje dat in wijken allerlei waardes kan meten. Denk aan geluid, fijnstof, co2 etc. Edwin houdt van dit soort innovaties: “Het combineren van data en technologie kan er gewoon voor zorgen dat we leven in een prettigere en duurzamere wereld. Dat drijft mij!”

Jeroen ziet ook de waarde in van collectief meten en verbeteren: “Ik heb een meter hangen die fijnstof in kaart brengt. Dat is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en daar word ik wel enthousiast van. Om te vermenigvuldigen moet je kunnen delen. Ik ben er dan ook groot voorstander van om zoveel mogelijk kennis en data te delen met anderen zodat we samen een stap vooruit kunnen zetten.”

Dat is een gedachte die wij helemaal bij het #hierhuistinnovatie Huis vinden passen. Samen kunnen we de wereld vooruit helpen. Op naar meer van deze waardevolle ontmoetingen dus!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu