Erik Blauw – Verkley

Erik Blauw - Algemeen directeur Verkley - Ondernemers
25
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Erik Blauw - Verkley

“Wij zoeken mensen met een 9 tot 5 mentaliteit.” – Erik Blauw – Verkley

Mensen met een 9 tot 5 mentaliteit, ze zijn steeds moeilijker te vinden. Er is geen vacature te vinden die expliciet vraagt om dit type mens. Sterker nog, veel werkgevers vertellen sollicitanten uitdrukkelijk dat ze dit niet moeten zijn. In een wereld die steeds sneller gaat en digitaler wordt, komt de flexibiliteit van werknemers meer en meer onder druk te staan. Dag en nacht bereikbaar zijn en het woord ‘overwerk’ lijkt niet meer te bestaan. Zeg je een 9 tot 5 mentaliteit te hebben, dan lijkt dat gelijk te staan aan: ‘Ik leef niet voor mijn werk.’

“Als ik iemand na 5 uur nog op kantoor zie dan heeft diegene wat uit te leggen”, zegt Erik Blauw met een knipoog. Erik is directeur van de Verkley, een grote speler in de (ondergrondse) wereld van het kabel- en leidingwerk. Samen met netbeheerders, nutsbedrijven en een paar concullega’s werkt Verkley anno 2021 aan het duurzaam maken van Nederland. Een uitdaging die immens is. “Tijdens de energietransitie kwamen we er al snel achter dat het oorspronkelijke net niet is berekend op de vraag en het aanbod van de huidige wereld.” Verkley ontwikkelde zich snel tot specialist in deze transitie. “Waar wij vroeger handjes leverden, hebben wij tegenwoordig een hele andere rol. Netbeheerders komen vaak bij ons met een uitdaging waar ze niet gelijk de oplossing voor hebben. Wij kunnen dan met onze ingenieurs het projectmanagement op ons nemen en een plan maken.”

Verkley groeide door de jaren heen snel: “Op dit moment hebben wij zo’n 150 mensen in dienst en huren we ook nog eens ongeveer 150 in.” En met dat aantal mensen is de vraag nog steeds groter dan het aanbod. Verkley zit ook voor 2021 al weer helemaal vol. Je zou je dan ook voor kunnen stellen dat de druk binnen de organisatie groot is. Dat is gedeeltelijk ook waar volgens Erik: “Bij ons is er altijd actie en dynamiek. Werken met volle agenda’s vraagt doorgaans veel van je medewerkers.” Maar toch ziet Erik zijn bedrijf als een vreemde eet in de bijt. Bij Verkley draait het namelijk in eerste instantie om werknemersgeluk: “Wij geloven dat mensen in eerste instantie werken om hun privé te kunnen bekostigen. Hoeveel passie en drive er ook is om het werk goed te doen, verliezen wij dat nooit uit het oog.”  Het spreekwoordelijke 9 tot 5-beleid dat Verkley voert, is daar een mooi voorbeeld van. Erik en zijn collega’s geloven dat een mens maximaal 8 uren op een dag effectief zijn bijdrage kan leveren. Daarna moet er ongestoord ruimte zijn om weer op te laden en te genieten van het privéleven. En die filosofie werkt volgens Erik: “Vaak komen er werknemers van andere bedrijven die naar ons de overstap maken en dan helemaal opleven. Ze zijn het niet gewend dat het écht draait om hun geluk en welzijn. Dat zorgt ervoor dat onze werknemers zeer bevlogen zijn en de sfeer heel goed is.”

Toch is het ook voor Verkley lastig om aan goed personeel te komen: “Tijdens de bankencrisis was er weinig tot geen vraag naar technische mensen. Dit deed veel onderwijsinstellingen besluiten om opleidingen te schrappen. Die schade is nog steeds niet gerepareerd.” Steeds vaker proberen ze bij Verkley om zelf maar te gaan opleiden. Samenwerkingsverbanden zoeken met instanties die de theoretische vakken kunnen geven en waarbij Verkley het praktijkgedeelte faciliteert. Wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier ziet hierin een mooie uitdaging voor de regio Smallingerland. Van meer bedrijven komen er signalen dat ze moeite hebben met het vinden van goed opgeleid personeel. “Daar moeten we een oplossing voor vinden. Bedrijven als Verkley zijn belangrijk voor de regio en dat moeten we koesteren.” Hier komt vast een mooi vervolg op!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu