Erik Moorlag – Rodenburg Interieurs en Projectinrichting

Erik Moorlag - eigenaar - Ondernemers
23
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Erik Moorlag - Rodenburg Interieurs en Projectinrichting

Iets wat mooi is hoeft niet perse nieuw te zijn’ – Erik Moorlag

De nieuwe huiseigenaar van het #hierhuistinnovatie Huis is Erik Moorlag. Erik is eigenaar van Rodenburg Interieurbouw en Projectinrichting. In aanloop naar deze huisoverdracht is het Jehannes Bottema die veel lovende woorden spreekt over het bedrijf. Zou Jehannes er misschien aandelen in hebben horen wij jullie al denken. Maar niks is minder waar: “ik vind Rodenburg een voorbeeld van hoe het in de zakelijke wereld moet. Ze denken echt met de klant mee en staan voor wat ze zeggen. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste: ze maken écht mooie dingen!” Een mooiere introductie van zijn bedrijf kon Erik zich natuurlijk niet wensen.

Rodenburg Interieurbouw bestaat inmiddels al zo’n 35 jaar. Sinds 2 jaar is daar ook Rodenburg Projectinrichting bij gekomen: “wij waren altijd al bezig met totaaloplossingen voor klanten.” Van plafond tot vloer en alles wat daar tussen zit, Rodenburg kon het voor de klant maken. “Mensen geloofden soms niet dat wij écht alles konden maken en leveren toen wij nog alleen Rodenburg interieurbouw hadden. Met de komst van Rodenburg Projectinrichting en het aanstellen van een interieurarchitect en een vertegenwoordiger kwam de focus nog meer te liggen op de totaaloplossing voor de klanten. 

Om deze totaaloplossing te kunnen bieden lopen er bij Rodenburg gemiddeld zo’n 14 medewerkers rond. Maar, volgens Erik net zo belangrijk: “wij hebben ook altijd 3 stagiaires. Zelfs in de mindere tijden hebben we dit gehad. Ik vind het belangrijk dat wij hier opleiden.” En dat blijkt ook wel wanneer Erik vertelt dat hij lid is van de stuurgroep rondom de opleiding Interieurbouwer bij de ROC Friese Poort. “Wij sparren geregeld met de Friese Poort over hoe de opleiding het beste ingericht kan worden. Het is goed dat er op zo’n moment verschillende perspectieven aan tafel zitten. Samen kom je tot een kwalitatieve opleiding die goed is voor zowel de student als het bedrijfsleven en dat geeft veel energie. De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is cruciaal met het oog op de toekomst.”

Over de toekomst gesproken: bij Rodenburg zijn ze heel actief in het verduurzamen van goederen. “Wij zijn veel bezig om een bestaand interieur een tweede leven te geven. Zo knappen wij ‘oude’ meubels op en geven hier vervolgens ook nog garantie op. Een trend waar wij hier heel blij van worden en waar ook de klanten steeds meer waardering voor krijgen. Iets wat mooi is hoeft niet perse nieuw te zijn.”

Eerlijk is eerlijk. Jehannes had geen woord gelogen over Erik en over Rodenburg. Een prachtig bedrijf dat innovatie, duurzaamheid en opleiden als pijlers van het succes heeft. Het #hierhuistinnovatie Huis heeft een mooie nieuwe plek gekregen.

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu