George Kempenaar – Jansma B.V.

George Kempenaar - directeur Jansma B.v. - Ondernemers
33
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers George Kempenaar - Jansma B.V.

Bij Jansma Drachten B.V. zijn ze al meer dan 36.500 dagen klaar voor morgen­­­­!

Vorig jaar mochten ze bij Jansma Drachten honderd kaarsjes uitblazen. En los van dat het uitblazen van honderd kaarsjes een niet te onderschatten taak is, is het natuurlijk nog veel bijzonderder dat een bedrijf al honderd jaar op deze planeet is. Dat geeft aan dat ze bij Jansma al meer dan 36.500 dagen klaar zijn geweest voor morgen. Dan kan je met zekerheid zeggen: ‘Hier huist innovatie!’

Daarom was het #hierhuistinnovatie Huiseigenaar Bianca Akkerman die met het Huis onder de arm richting Jansma trok. Op zoek naar het geheim achter het 100-jarig bestaan. Wat zit er daar in het kraanwater? Wat is de magie achter Jansma?

“Dat valt allemaal wel mee hoor, haha”, zei George Kempenaar, directeur van Jansma. “Hier landen geen vliegende schotels, hier rijden (vracht)auto’s met daarin hele bevlogen medewerkers. Dat is onze magie!”

Tot 1980 was Jansma wereldberoemd in Smallingerland en Opsterland.” We waren heel lokaal aan het werk en hebben destijds veel werk (en zand) verzet voor de aanleg van het industrieterrein.” Tegenwoordig houdt Jansma zich bezig met veel meer facetten. Zo heeft Jansma een tak in de infrastructuur, betonbouw, bodem & bagger en planontwikkeling. En alles wat daar tussenin zit. Ook is Jansma aandeelhouder van de enige asfaltcentrale van Friesland.

Daarnaast zijn ze bij Jansma continu bezig met de dag van (over)morgen. De slag naar digitalisering hebben ze al vroegtijdig gemaakt en daar hebben ze tot op de dag van vandaag profijt van. “Wij zijn altijd al bezig geweest met zaken slimmer in kaart brengen. Dat begon vroeger met slimme notities van een project, ging later naar een eigen materiaalbeheerplatform en nu zijn we een spil in het vervoeren van grondstoffen in de hele regio. Daarin werken we met talloze andere bedrijven en partners als Rijkswaterstaat.” Bij Jansma delen ze ook innovaties. In licentievorm maakt Jansma innovaties bereikbaar voor de hele branche.

Maar niet alleen op softwaregebied innoveert Jansma: “Denk bijvoorbeeld ook eens aan de verschillende innovatieve asfaltsamenstellingen die wij maken. Geluiddempend asfalt, water opnemend asfalt etc. Onze visie is altijd gericht op de toekomst. Zo blijven we up-to-date.”

Bianca en George zien beide dat er winst te behalen is op het gebied van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. “Onderwijsinstellingen moeten durf hebben om samen met bedrijven op zoek te gaan naar samenwerkingsvormen die goed zijn voor zowel de student als het bedrijf. Daarnaast moeten bedrijven proactiever laten zien waar de behoefte ligt en daar ook wat mee doen. Dan kan er iets moois ontstaan waar iedereen op korte termijn profijt van heeft”, aldus Bianca. Die visie deelt George: “Ik geloof dat bedrijven als geen ander weten hoe de wereld van morgen eruit ziet. Dat toekomstbeeld moet je delen en er zo voor zorgen dat leerlingen goed opgeleid worden. Dan is er een mooie toekomst weggelegd voor iedereen!”

Wij geloven daar ook in! Op naar de volgende 100 jaar!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu