Gerda Bos – ROC Friese Poort

Gerda Bos - Opleidingsmanager Audio Visuele Productie en Mediavormgeving - Onderwijs
3
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Gerda Bos - ROC Friese Poort

Het huis gaat naar Gerda Bos – ROC Friese Poort!

“Goh, ik wist niet dat jullie dit ook allemaal deden”, waren de woorden van Gerda toen ze MultiCopy binnenstapte. En misschien was met het uitspreken van deze zin, de eerste huisoverdracht al een succes op zich.

Hoewel het #hierhuistinnovatie huis een mooi plekje had bij MultiCopy Drachten, was het tijd om het door te geven. Lammert Stavast kon als eerste huiseigenaar kiezen uit een breed scala aan potentiële eigenaren. Zijn keuze viel op Gerda Bos: Opleidingsmanager Audio Visuele Productie en Mediavormging bij ROC Friese Poort Drachten. Deze keuze van Lammert is niet zo verwonderlijk, aangezien hij al eerder heeft aangegeven, dat hij graag de samenwerking met het onderwijs aangaat wanneer het om innovatieve ideeën gaat.

Lammert en Gerda kenden elkaar voor overdracht nog niet. En zo ontstond er, door het Huis, een nieuwe verbinding tussen een ondernemer en het onderwijs in Drachten. Een verbinding waarbij, zo bleek al snel, heel veel raakvlakken naar voren kwamen. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd, aangezien het onderwijs en het bedrijfsleven in elkaars verlengde liggen en daardoor ook niet zonder elkaar kunnen.

Gerda is bij het ROC dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe onderwijsconcepten die ze graag toetst bij het bedrijfsleven. Daarnaast denkt ze ook in kansen: “Hoe mooi zou het zijn, wanneer wij bij een bedrijf als MultiCopy les zouden kunnen gaan geven. De apparaten die zij in de praktijk gebruiken, kunnen wij nooit allemaal op een school faciliteren. “Logisch”, zo stelde Lammert. “Het onderwijs kan, in deze tijden vol veranderingen, ook niet iedere dag nieuwe apparaten aanschaffen.” Des te meer zien Gerda en Lammert kansen om het onderwijs en het bedrijfsleven nauwer te laten samenwerken.

Het onderwijs zou hierdoor studies aan kunnen bieden die volledig aansluiten bij het bedrijfsleven en daarnaast krijgen de ondernemers steeds meer stagiaires en afgestudeerden die gelijk een meerwaarde voor de organisatie zouden kunnen zijn.

Gerda en Lammert kletsen tijdens de rondleiding bij MultiCopy nog even rustig door. Zo ging het over het verlangen naar meer creativiteit onder de studenten DTP, de wens om de studenten na hun stage ook een passende baan te kunnen bieden en de richting die Gerda en het ROC graag met de creatieve studies in zouden willen slaan.

Wij zijn heel benieuwd waar deze nieuwe verbinding toe gaat leiden!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu