Ico van Slooten – gemeente Smallingerland

Ico van Slooten - adviseur Ondernemers en Ontwikkelingen gemeente Smallingerland - Onderwijs
11
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Ico van Slooten - gemeente Smallingerland

“We hebben een gezamenlijke vijand”- Ico van Slooten

Innovatie zou in deze tijd wel eens kunnen dienen als een reddingsboei voor velen die actief zijn binnen de 3 O’s. Razendsnel onszelf opnieuw positioneren in het drastisch veranderde landschap.

Het waren Sieta Stel en Ico van Slooten die de eerste digitale huisoverdracht voor hun rekening namen. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus kan het huis niet meer fysiek worden doorgegeven. De twee waren het al snel eens: “We moeten in deze tijd meer dan ooit elkaar helpen en met elkaar in verbinding staan.” Creativiteit, snelheid van handelen en menselijkheid zijn de ingrediënten die volgens Ico en Sieta gevraagd worden in deze tijd, zowel bij ondernemers, het onderwijs als de overheid.

Ico werkt al bijna 10 jaar als adviseur Ondernemers en Ontwikkelingen bij de gemeente Smallingerland. Voor Sieta het moment om eens over het centrum van Drachten te praten. Volgens Sieta is het zonde dat er zo weinig gebeurt rondom de vaart. “Het is een prachtig initiatief, maar ik vind het jammer dat er nog niet optimaal verbinding is met de ondernemers die in Drachten zitten.” Volgens Ico zijn er veel initiatieven die dat op gang proberen te krijgen. Echter zijn sommige initiatieven succesvoller dan anderen. Zo helpt het als je een gezamenlijk belang hebt en elkaar daarmee kunt helpen; brengen en halen dus. En dat is soms lastig. Ico pleit ervoor dat er meer verbinding komt tussen ondernemers, overheid en het onderwijs. En daarmee hoeft niet alleen binnen de keten gekeken te worden. “Het horizontaal clusteren van bedrijven en daarmee de stap naar het onderwijs zetten, zou een prachtige kans zijn om bijvoorbeeld studenten te helpen bij de studiekeuze.” Ondernemers kunnen op die manier echt laten zien wat ze studenten kunnen bieden.

In tijden van deze coronacrisis zijn bij de gemeente alle hens aan dek en proberen ze -waar het kan- ondernemers nu te helpen: “We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze mooie regionale bedrijven niet omvallen.” Naast de hulppakketten op landelijk niveau probeert de gemeente ook op regionaal niveau te kijken waar het kan helpen. “Het kan een zware tijd worden waarin saamhorigheid belangrijker is dan ooit tevoren. Makkelijk zal het niet worden. Maar waar druk is, ontstaat creativiteit en dat kan ons hier uit helpen!”

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu