Jan Brolsma – Elfsquad

Jan Brolsma - directeur en oprichter Elfsquad - Ondernemers
36
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Jan Brolsma - Elfsquad

Coca-Cola vergelijkt alle partijen in de wereld met elkaar en komt uit bij Elfsquad uit Drachten

In een tijd waarin Kjeld, Ireen en Suzanne de krantenkoppen domineren was het toch even raar opkijken toen het landelijk nieuws ineens met het volgende bericht kwam: ‘Coca-Cola kiest voor software van Elfsquad Drachten.’ Het was ook de huidige #hierhuistinnovatie Huiseigenaar Ewoud Stadman opgevallen. Tijd om het Huis over te dragen aan Elfsquad, dacht Ewoud. Daar troffen we Jan Brolsma, directeur van dit jonge innovatieve bedrijf.

“Jan is altijd bezig met de vraag: ‘kan het ook anders?’ Buiten kaders denken en een frisse kijk op de wereld. Dat spreekt mij aan!”, aldus Ewoud. Daarnaast kwam Ewoud er achter dat hij en Jan min of meer buren zijn. En we kennen het gezegde van die verre vriend…

Een mooiere introductie kon Jan zich natuurlijk niet wensen. Elfsquad is in 2016 begonnen en sindsdien kent het een groeicurve waar weinigen aan kunnen tippen. Het nieuwe pand is nog maar nauwelijks opgeleverd of Jan moest al op zoek naar mogelijkheden om het weer uit te breiden.

Elfsquad maakt generieke software waardoor ingewikkelde producten met veel opties, simpel samengesteld kunnen worden. Denk aan een auto die je in een webshop zelf kan upgraden met allerlei opties. En dan ook voor nog ingewikkeldere producten zoals grote landbouwmachines. Op dit moment richt Elfsquad zich vooral op Nederland en een deel van België. Maar Jan wil meer, de ogen gaan op geografische groei. Bottleneck in die groei is het vinden juiste mensen volgens Jan.

Terug naar die krantenkop: “Coca-Cola is op het oog natuurlijk niet een heel ingewikkeld product. Weinig mensen weten echter dat Coca-Cola ook de koelkasten verkoopt waar de frisdrank in zit. En op dat vlak werken we samen met deze klant.” Dat Coca-Cola vanuit Atlanta (VS) uitkomt bij het jonge Friese bedrijf is natuurlijk een prachtig verhaal: “Ze hebben alle partijen van over de hele wereld, die hetzelfde doen als wij, vergeleken en ze kwamen uit bij ons. Dat is natuurlijk wel echt kicken!”, aldus Jan.

De groei van Elfsquad blijft ook op de banenmarkt niet onopgemerkt: “Laatst hadden we een vacature voor een developer uit staan en daar hadden we meer dan 150 reacties op. Veel bedrijven uit de Randstad zijn daar jaloers op. Omdat wij hier in het Noorden zitten, is de concurrentie op de arbeidsmarkt kleiner. Daarnaast doen we ons best om een cool bedrijf te zijn. We groeien hard en willen dat medewerkers het naar hun zin hebben. We gaan dan af en toe ook gewoon met z’n allen op vakantie.”

Toch heeft het ook feit dat Elfsquad in Drachten zit ook nadelen ondervindt Jan: “Wij kunnen lastiger buitenlandse professionals overhalen om bij ons te komen werken. Ze willen prima in Amsterdam of Den Haag werken, maar Drachten spreekt ze nog niet echt aan.”

Ondanks dat Elfsquad ‘hot’ is op de arbeidsmarkt blijft het zoeken naar goed personeel en zo komen Jan en Ewoud terug bij een plan dat ze eerder hadden: een marktplaats voor stageplekken: “Op die manier kan je jong talent kennis laten maken met bedrijven/beroepen en ze op die manier ook motiveren.” Jan en Ewoud fantaseren hier even op verder. Ze zien het helemaal voor zich: een platform dat op een laagdrempelige manier talenten en bedrijven samenbrengen. Dat moet er komen voor onze regio vinden de mannen. Wij zijn ook enthousiast en blijven dit in de gaten houden!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu