Pieter Boutsma – VDB Groep

Pieter Boutsma - directeur Innovation & Investments VDB Groep - Ondernemers
16
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Pieter Boutsma - VDB Groep

Het huis arriveert bij Pieter Boutsma

Pieter Boutsma was één van de mensen die in januari tijdens het startevenement van #hierhuistinnovatie de intentieverklaring heeft getekend. En zodoende kwamen Gerard Postma en Anna Kruit bij hem terecht en hebben ze het Huis overgedragen aan de voor hen, tot dan toe, onbekende Pieter. 

Pieter is werkzaam als Directeur Innovation & Investments bij de VDB Groep. Die naam zal misschien niet bij iedereen een lampje doen laten branden. Maar namen als Friesland Lease, Autoland van den Brug en Groenleven doen dat vast en zeker wel. En die bedrijven zijn allemaal verbonden aan de VDB Groep. En de metafoor ‘een lampje doen laten branden’ is misschien wel een mooie aftrap van deze huisoverdracht.

Vol passie vertelt Pieter over zijn kijk op de energietransitie en de manier waarop de bedrijven van de VDB Groep daar, allemaal op een eigen manier, aandeel in hebben. “De tijd dat de automotive letterlijk en figuurlijk gedreven werd door olie is wel voorbij.” En dat maakt dat Pieter, samen met Hans van den Brug, continu bezig is met het toekomstbestendig maken van de organisatie. Dit doen ze door te investeren in bedrijven die de marktpositie van de VDB Groep kunnen verstevigen en anderzijds door te innoveren in duurzame ontwikkelingen.

We zouden er bijna een cliché van kunnen maken: de wereld van de mobiliteit staat nooit stil. Maar de clichés laten we even achterwege. En toch slaat die uitspraak ergens wel de spijker op de kop: “Mobiliteit bestond vroeger uit een auto of een fiets, dat was het. Tegenwoordig beweegt de markt zo snel dat er overal nieuwe mobiliteitsuitdagingen ontstaan.” En daar kan je als ondernemer slim op inspelen, aldus Pieter. 

En wat bedoelt Pieter precies met een ‘mobiliteitsuitdaging’? “Een voorbeeld: Men bestelt steeds meer online, wil het sneller in huis hebben en tegelijk worden de steden steeds drukker. Dan is er bij bezorgdiensten de uitdaging hoe ze aan die vraag kunnen voldoen en het liefst ook nog op een duurzame manier. En daar ontwikkelen we samen met verschillende partijen slimme oplossingen voor.”

Toekomstbestendig ondernemen is voor Pieter en Anna ook een thema waar ze dagelijks mee in aanraking komen. “Samen met ondernemers proberen wij om zoveel mogelijk mensen weer de arbeidsmarkt op te krijgen. Waar er voor ondernemers kansen ontstaan in de veranderende markten, hopen wij de mensen daar zo goed als mogelijk op aan te laten sluiten.” Samenwerking met (lokale) overheden doet Pieter dan ook graag: “Ik denk dat lokale ondernemers en lokale overheden elkaar sterker kunnen maken. Ieder heeft daarin zijn breng- en haalplicht. Wanneer gemeenten en provincies oog hebben voor de lokale ondernemers kunnen er écht mooie dingen ontstaan.”

En zo is het #hierhuistinnovatie Huis overgegaan van de overheid naar een ondernemer. We zijn benieuwd wie Pieter uitkiest als de volgende eigenaar!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu