Robin Hartogh Heys van de Lier

Robin Hartogh Heys van de Lier - wethouder gemeente Smallingerland - Overheid
24
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Robin Hartogh Heys van de Lier

Robin Hartogh Heys van de Lier neemt het #Hierhuistinnovatie Huis mee 2021 in!

Een nieuw jaar, een nieuwe huiseigenaar. Ook in 2021 gaan we weer op zoek naar innovatie in gemeente Smallingerland. Uit handen van de Erik Moorlag was het Robin Hartogh Heys van de Lier die het Huis uitgereikt kreeg. Robin is sinds juli 2020 wethouder Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Economie en Kunst & Cultuur bij de gemeente Smallingerland.

Robin heeft een schat aan ervaring op de gebieden waar hij verantwoordelijk voor is. Via Arnhem, Deventer en Flevoland is het nu dus gemeente Smallingerland waar Robin zijn kennis en kunde mag inzetten. “En dat bevalt zeer goed”, klinkt het al snel. “Helaas ken ik nog niet alle mensen en bedrijven in deze regio maar de eerste kennismaking is een hele positieve en hoopgevende.” In een tijd waar meer deuren dicht gaan dan er open staan, probeert Robin zijn voelsprieten in deze gemeente uit te steken. “Helaas is het nu lastiger om in verbinding te komen met mensen en bedrijven. Maar desondanks begin ik al steeds meer gevoel te krijgen bij deze regio.”

Erik vertelt vol trots over zijn bedrijf en de toekomst die hij voor zich ziet. Zowel voor het bedrijf als voor de regio in het algemeen. “Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat ik alleen van Drachten wel zou kunnen leven. Er gebeurt in deze regio zo veel waar ik graag in mee zou willen werken. Deze regio staat zeker niet stil.” Toch pakt Erik nog regelmatig de auto richting klanten in Nijmegen, Alkmaar of Velsen. “En dan zwaai ik onderweg even naar ‘concurrenten’ uit deze plaatsen die in de auto zitten naar hun klanten Drachten.” Een situatie die Robin vaker heeft gezien. “Het is jammer dat de overheid en andere ondernemers niet altijd de keuze maken voor lokale ondernemers. Eigenlijk is het van de zotte dat er bedrijven uit alle windrichtingen deze kant op moeten komen bij het realiseren van projecten terwijl twee straten verderop een lokale specialist alle kennis en kunde heeft om datzelfde werk te doen. Als een concurrent er echt met kop en schouders bovenuit steekt als het om prijs, kwaliteit of snelheid gaat, is het nog tot daar aan toe. Maar lokale ondernemers zouden altijd de kans moeten krijgen om zich te mengen in de strijd om een aanbesteding.”

Robin wil zich in de toekomst graag inzetten om een helpende hand te bieden aan lokale ondernemers. “Ook de kleine ondernemingen in de regio moeten de kans krijgen. Het is niet nodig om absurd hoge criteria te stellen aan ondernemers. Het zou voor lokale ondernemers altijd mogelijk moeten zijn om mee te doen aan aanbestedingen waarvoor ze de kennis, kunde en capaciteit hebben.”

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu