Sieta Stel – Sieta Stel Fotografie

Sieta Stel - Freelance Fotograaf @Sieta Stel Fotografie - Ondernemers
10
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Sieta Stel - Sieta Stel Fotografie

Het oog van innovatie!

Het Huis wordt doorgaans doorgegeven aan iemand waar de Huiseigenaar mee in verbinding staat, graag verbinding mee zou willen of simpelweg omdat deze persoon de nieuwsgierigheid heeft gewekt. In dit geval is het een combinatie van allen.

Annet Folkersma werkte in het verleden samen met freelance fotograaf Sieta Stel. Op het moment dat Oink! bezig ging met de vernieuwde en innovatieve positionering, vertaalde Sieta dit in beelden voor de site. De uitdaging waar Oink! nu voor staat, is het vertalen van de kernwaarden naar beelden. En daarvoor wilde Annet graag Sieta inschakelen. Zo kwam deze huisoverdracht op een goed moment voor beide!

Sieta vindt het mooi dat de vernieuwde lijn van Oink! nu in veel uitingen doorgetrokken is: “Ik zie wel eens nieuwsbrieven voorbijkomen waarbij de lijn van innovatie, die we destijds ingezet hebben, helemaal terugkomt.” En daarbij is beeld een belangrijk ‘wapen’. Volgens Sieta kan beeld veel breder ingezet worden dan alleen dat plaatje dat onder een lap tekst staat. Beeld kan spreken en daarmee is vaak een groot deel van de tekst overbodig.

Sieta is nu zo’n 8 jaar fotograaf. Een weg die, zoals ze zelf beschrijft: “Bol staat van de afslagen en de zijweggetjes. Altijd probeer ik innovatief te zijn en daarbij hoort jezelf uitdagen.” Als fotograaf staat Sieta continu voor de uitdaging om de perfecte match te vinden in wat de opdrachtgever wil én wat er zich voor haar camera afspeelt.

Via social media probeert Sieta zichzelf te laten zien. Zo maakt ze vrijwillig foto’s voor de Breakfast Business Club en daarmee helpt ze deze club te groeien en kan ze haar eigen werk via deze club laten zien aan een groot publiek. Heel anders was het een tijd geleden toen ze nog veel schoolfotografie deed. “Ik vond dat altijd heel erg leuk, maar het koste me erg veel energie om daarin innovatief te zijn.” Fotografie werd daar soms gezien als een verplichting. Zo kreeg Sieta slechts enkele minuten per kind en dat strookte niet met de innovatieve ambitie die Sieta heeft. “Een foto is geen plaatje. Het is een levende momentopname. En alles wat leeft kan nooit hetzelfde zijn.”

De puurheid van de mens is een inspiratiebron voor Sieta. “Ik hou niet van filters en andere rare dingen. De mens is mooi, uniek en krachtig in zijn eigenheid en daar hoef je niet aan te sleutelen.” Deze puurheid wil ik graag laten zien in mijn werk zoals bv bedrijfsreportages maar ook bij familiegelegenheden zoals bruiloften en uitvaarten.

N.B.: de foto’s in de header van deze pagina is uiteraard van Sieta zelf!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu