Wim Postma – 365Verbonden

Wim Postma - Eigenaar 365Verbonden - Ondernemers
39
#hierhuisinnovatie Actieve deelnemers Wim Postma - 365Verbonden

“Hoe belangrijk betrouwbare en veilige ICT en Telecom is, merken veel ondernemers pas als het fout gaat, dat willen we voor zijn”

‘Met elkaar in verbinding staan.’ Voor de één is het een cliché en voor de ander is het van levensbelang. Toch zal het voor niemand een verrassing zijn als we stellen dat we meer en meer met elkaar in verbinding staan op het gebied van Telecom en ICT. Hoe dat precies in elkaar zit en hoe dat allemaal veilig, snel en betrouwbaar kan? Voor veel ondernemers is dat een vraag waar ze het antwoord niet eens op willen weten. Ze willen gewoon dat het geregeld is! Een man die daar het antwoord wél op heeft is Wim Postma. Wim is al vanaf de eeuwwisseling actief in de wereld van ICT en telecom. Een tijd die we ons nauwelijks nog voor kunnen stellen. Via een ‘dial-up’ modem inbellen op het internet, de meesten zullen het nog wel herkennen.

We kunnen ons ook allemaal wel voorstellen dat wanneer je in die markt niet innovatief bent geweest, je anno 2022 weinig klandizie meer zult hebben. Zo kent ook Wim vele veranderingen sinds die tijd. Zijn langgekoesterde wens om te gaan ondernemen ging in 2009 in vervulling door als franchisenemer voor zichzelf te beginnen. Toch was dat het voor Wim niet helemaal: “Franchise is een veilige manier om de eerste stappen te zetten in de ondernemerswereld. Ik voelde al snel dat ik meer vrijheid wilde.” Zo begon Wim in 2012 de Vandaag Groep, een bedrijf waar telecom, beveiliging en ICT samenkwamen. Via een tussenstapje bij Eurofiber is Wim dit jaar begonnen met 365verbonden en heeft een helder doel voor ogen: ICT simpel maken voor ZZP’ers en MKB’ers.

365verbonden biedt een totaaloplossing voor ZZP en MKB op het gebied van ICT en telecom voor een vaste prijs: “Als ondernemer weet je dus gelijk waar je aan toe bent. Geen onvoorziene factuurtjes wanneer er problemen zijn maar gewoon duidelijkheid vooraf. Gelukkig zien steeds meer ondernemers digitalisering als een strategische investering waarmee hun bedrijfsvoering wordt ondersteund. Simpelweg omdat bijna elk bedrijf steeds afhankelijker wordt van de cloud en de verbinding naar de cloud. In dat kader is betrouwbaarheid en veiligheid van essentieel belang en dat kunnen wij bieden.”

Uit handen van Edwin Muller ontvangt Wim nu het #hierhuistinnovatie Huis. Edwin en Wim kennen elkaar al lang en zitten ook op zakelijk gebied in elkaars ‘wereldje’. Dat de twee zo goed op kunnen schieten wordt al snel duidelijk wanneer Wim begint over één van zijn waarden: “Ik geloof niet in concurrenten. Ik geloof dat, ondanks dat je in elkaars markt opereert, je altijd wat van elkaar kunt leren. We zijn allemaal ondernemers, moeten allemaal een boterham verdienen maar kennen ook allemaal onze uitdagingen. Uitdagingen die andere ondernemers misschien al hebben overwonnen. Nou, wat is er dan mooier als je wat van elkaar kan leren en elkaar kan helpen?”

Die instelling kunnen wij ons helemaal in vinden. Op naar meer van deze mooie huisoverdrachten. Want in Smallingerland huist innovatie!

Een netwerk van 50 mensen en counting...

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Menu