Lammert Stavast – MultiCopy Drachten

Eigenaar MultiCopy Drachten - Ondernemers
2

Bij Lammert Stavast – Multicopy Drachten huist innovatie!

Nadat we onze kartonnen stoel hadden aangeschoven, kwam Lammert samen met het #hierhuistinnovatie-huis en een lekkere kop koffie binnenlopen. Eigenlijk een heel vertrouwd beeld. Het Huis op de wederom kartonnen tafel zo vlak naast Lammert. 

Dat innovatie bij Multicopy Drachten en Multicopy Drachten bij innovatie past, was al snel duidelijk. “We kunnen ook niet anders, want er is nog maar 20% van onze markt over. Dan moet je innovatief zijn op alle vlakken.” 

Betekent dat dat innovatie ontstaat vanuit een gevaar? Lammert moet lachen: “Nee dat is niet zo. Verandering begint bij jezelf. Eigenlijk ontstaat het vaak omdat ik kansen zie. Kansen waarvan ik denk: dat wil ik ook, maar dan beter en mooier!”

Vol trots vertelt Lammert het plan, om samen met creatieve studenten en een team van Multicopy de binnenstad in te trekken om leegstaande winkelpanden op te fleuren. Een plan waar de ondernemer graag het onderwijs en de overheid in betrekt.

Volgens Lammert kunnen de 3 O’s elkaar op vele gebieden: aanvullen, sterker maken en de ruimte geven om zo samen naar een gezamenlijk doel toe te werken waar iedereen blij van wordt. Het klinkt eigenlijk simpel: een ondernemer wil ondernemen, de studenten willen hun creatieve ideeën de wereld in helpen en de overheid wil graag een aantrekkelijke binnenstad. 

Lammert wil het huis graag doorgeven aan Gerda Bos van ROC Friese Poort. Wat hij als ondernemer graag tegen het onderwijs wil zeggen? “Laat jeugd doen waar ze goed in zijn. Een 8 kan iedereen halen, maar een creatieve oplossing verzinnen, is vaak veel meer waard!” 

Initaitiefnemers, ondernemer of een hele andere rol…

Met deze mensen zijn we nu al bezig!

Een groeiend innovatief netwerk..

Ben jij onze volgende uitbreiding? Je bent welkom!

Zet jij jezelf op de kaart?
Beweeg met ons mee op #hierhuistinnovatie
    Menu